IGPIeri, 6 august curent, polițiștii au efectuat percheziții în incinta universității „Alecu Russo” din Bălți pentru ridicarea probelor, în cadrul unei cauze penale. Este vorba despre un caz de delapidare a averii străine, care ar fi fost comisă de două sau mai multe persoane cu folosirea situaţiei de serviciu informează Politik.md.
Astfel, administrația universității este suspectată de efectuarea unor plăți, neprevăzute de legislație, unor angajați sub formă de premii bănești. Aceștia, folosindu-se de situația de serviciu, au prejudiciat bugetul instituției de învățământ, cu circa 44 mii de lei. 
Astfel, în cadrul percheziției, oamenii legii au ridicat un set de documente originale, ce ar prezenta interes pentru urmărirea penală. 
Conform legislației în vigoare, persoanele culpabile de comiterea infracțiunilor mai sus menționate, se pedepsesc cu o amendă în mărime de la 10 000 la 20 000 de lei sau cu închisoare de la 2 la 6 ani, în ambele cazuri cu privarea dreptului de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE