IGPActivitatea unui club sportiv de poker din capitală, a fost documentată de oamenii legii. Instituția activează încă din 2010 și era condus de o femeie de 40 de ani, domiciliată în Chișinău, informează Politik.md.
În urma perchezițiilor efectuate, polițiștii au depistat că localul activează ilegal, fiind exploatate 10 mese de joc, iar o parte mijloacele bănești încasate din câștigul clienților, nu era luată la evidență contabilă.
Totodată, în cadrul percheziției în sala de joc au fost depistate și ridicate diferite înscrisuri de ciornă despre activitatea delicventă a sălii de poker, fișe și cărți de joc, accesorii pentru jocul de poker, 34 500 de lei, 230 de  euro și 220 de dolari, bani încasați  ilegal.
De asemenea, la trei mese de joc, în cutiile metalice anexate acestora, amplasate la locul de lucru al dealerului, au fost depistate și ridicate fișe de joc cu nominal diferit, care reprezintă echivalentul mijloacelor bănești încasați de la clienți pentru organizarea jocului de noroc.
În urma cercetării încăperilor percheziționate, au fost ridicate două video registratoare, un hard disk, o sticlă cu băutură alcoolică fără marcă de acciz expusă spre comercializare și două sticle cu băuturi alcoolice cu mărci de acciz falsificate.
Astfel, privind reglementarea prin licențierea activității de întreprinzător, pentru fiecare masă de joc urmează a fi achitată taxa de 576 000 de lei anual, dar pentru 10 mese, taxa fiind de 5 760 000, activitate permisă doar cazinourilor înregistrate de persoane juridice.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE