Administratorul mai multor firme de transport a fost reţinut de ofiţerii și procurorii anticorupție. Totodată, percheziţii au avut loc şi în biroul unui şef de direcţie din cadrul Agenţiei Naţionale a Transportatorilor Auto, comunică Politik.md.
Bărbatul reținut este bănuit de trafic de influenţă şi extorcarea a peste 8000 de euro de la proprietarul altor companii de transport.
Potrivit denunţătorului, bănuitul i-ar fi promis că poate soluţiona un şir de probleme legate de perfectarea actelor pentru rutele naţionale şi internaţionale prin influenţarea unor funcţionari de la Agenţia Naţională a Transportatorilor Auto. Pentru serviciile sale, acesta ar fi extorcat, în repetate rânduri, sume care în total s-au ridicat la 8000 de euro.
În acest caz, CNA a deschis un dosar penal, reuşind să documenteze transmiterea banilor în trei tranşe. La domiciliul bănuitului, la biroul şi în automobil au fost efectuate percheziţii, în urma cărora au fost ridicate mai multe sume de bani, în lei şi altă valută.Este vorba despre 4900 de dolari, 9900 de euro şi 20 000 de lei, în total, echivalentul a 317 650 de lei.
Suspectul a fost adus la CNA şi audiat. Acesta nu şi-a recunoscut vina, ulterior fiind reţinut pentru 72 de ore. Cazul se investighează, iar conducerea urmăririi penale este exercitată de către procuratura Anticorupţie. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă până la 7 ani de închisoare.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE