La finele anului trecut, Comisia pentru Situații Excepționale (CSE) a prelungit autorizația de mediu, privind gestionarea deşeurilor și cea de emisie a poluanților în atmosferă, eliberată pentru Uzina Metalurgică de la Rîbnița. Decizia a fost emisă pe 29 decembrie 2023 pentru o perioadă de 10 luni, mai exact până pe 20.10.2024.

Uzina din Rîbnița a funcționat fără autorizație timp de 30 de ani. În luna mai 2022, s-a decis, însă, că întreprinderea va primi o autorizație temporară în schimbul unui preț mai bun pentru curentul electric, livrat pe malul drept de centrala de la Cuciurgan.

De atunci, în fiecare lună, prin decizia Comisiei pentru Situații Excepționale, termenul a tot fost prelungit cu 30 de zile sau mai mult. Anterior, Agenția de Mediu a refuzat să acorde autorizație de mediu pentru gestionarea deșeurilor Uzinei Metalurgice.

Autoritățile de la Chișinău au recunoscut că autorizațiile pentru MMZ sunt prelungite în schimbul unor beneficii pentru malul drept al Nistrului, cum ar fi un preț mai mic la electricitatea livrată de Centrala de la Cuciurgan

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE