“Cerem să ne întoarcă preţurile cum au fost înainte. În loc să-mi iau o bucată de pâine trebuie să plătesc pentru transport”, se plânge Mihai Bălan.
“Nu cerem nimic nou. Cerem să ne întoarcă ce a fost. Să nu mărească preţurile că noi avem o pensie de 500 de lei. Cum să trăim cu aşa bani?” se întreabă Alexandra Marcu.
Totodată, Maia Laguta, preşedintele Asociaţiei Obşteşti “Salvgardare”, care şi-a asumat organizarea acţiunii de astăzi, a îndemnat pensionarii să fie atenţi când oferă declaraţii presei. “Sunt anumite partide care au interese şi cu ajutorul montajului distorsionează mesajul dumneavoastră pentru a dezinforma populaţia. De aceea, vă rog să fiţi atenţi şi să răspundeţi cât mai scurt şi mai concret la întrebările adresate”.
Amintim că la 15 septembrie, CMC a adoptat decizia de majorare a tarifului la apă şi canalizare şi transport public. În urma acestei decizii, pensionarii nu vor mai circula gratuit în transportul public, dar vor beneficia de compensaţii nominale în valoare de 70 de lei.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE