Conducătorii auto se vor putea informa despre punctele de penalizare acumulate şi suma contravenţiilor administrative în cadrul circulaţilor rutiere prin intermediul unui sistem automatizat disponibil pe pagina oficială a Ministerului de Interne sau la comisariatele municipale sau raionale de poliţie.
O decizie în acest sens a fost aprobată miercuri, 12 august, la şedinţa Guvernului.
Viceministrul afacerilor interne, Valentin Zubic, a relatat că implementarea sistemului automatizat va informa şi va disciplina deţinătorii de premise, deoarece, în cazul în care aceştia acumulează mai mult de 15 puncte de penalizare, sînt privaţi de dreptul de a conduce sau sunt penalizaţi conform legii.
„Elaborarea sistemului automatizat este un act normativ al MAI, care va duce evidenţa contravenţiilor administrative aplicate şi a numărului de puncte de penalizare”, a spus Zubic.
El a menţionat că scopul acestor acţiuni este de a înăspri cerinţele faţă de conducătorii auto.
Potrivit viceministrului, în urma înăspririi pedepselor la nivel administrativ, care au fost dublate sau triplate, situaţia la trafic s-a îmbunătăţit considerabil.
„Numărul de accidente rutiere s-a micşorat, iar accidentele rutiere cu deces s-a micşorat cu circa 20% graţie faptului că 80-90% din conducătorii auto îşi cuplează centura de siguranţă”, a spus Zubic.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE