Deşi Uniunea Europeană a salutat adoptarea legii pentru asigurarea egalităţii, Partidul Comunist consideră că aprobarea “scandalosului” proiect de lege nu este altceva decât o nouă trădare din partea actualei puteri a propriului popor şi valorilor spirituale ale acestuia.
 
Potrivit lor, adoptarea acestei legi reprezintă o provocare enormă împotriva bazelor moralităţii umane. Este bine cunoscut faptul că doar cîteva ţări-membre ale Uniunii Europene au riscat să adopte asemenea acte legislative, iar majoritatea statelor europene din motive evidente, nici nu au de gînd în principiu să adopte astfel de acte legislative.
 
Mai mult, Fracţiunea Partidului Comuniştilor consideră că acest “document ruşinos” discreditează acest Parlament şi declară că va opune rezistenţă aplicării acestuia şi va întreprinde toate măsurile pentru anularea cît mai rapidă a lui.
 
În context, PCRM afirmă că pentru adoptarea acestei legi nu există nici necesitate juridică şi nici oportunitate politică. “Constituţia R.Moldova în articolele sale de bază garantează clar drepturile şi libertăţile de bază ale omului, inclusiv şi principiul egalităţii. Şi pentru a realiza acest principiu este necesar doar să respecţi prevederile Constituţiei RM, dar nu a promova  propaganda agresivă împotriva valorilor tradiţionale şi viziunilor majorităţii societăţii moldoveneşti”, explică partidul comunist.
 
De menţionat că, Legea cu privire la egalitatea șanselor a fost adoptată vineri, 25 mai,  în cadrul ședinței plenare a Parlamentului cu votul a 53 de deputaţi.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE