Partidul Liberal susține referendumul constituțional în vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Decizia a fost luată la ședința Consiliului Republican al Partidului Liberal (PL) din 30 iunie curent.

„Integrarea europeană e un lucru bun, dar UE nu poate oferi RM și scut de apărare în cazul unei invazii ruse, precum s-a întâmplat cu Ucraina. Apărarea militară RM o poate avea doar din partea forțelor NATO, dar această apărare o putem avea numai în cazul în care teritoriul nostru va face parte din teritoriul României. De aceea cea mai optimală și sigură cale de integrare europeană și garantarea unei apărări sigure este Unirea cu Țara Mamă, România.

Situația geopolitică actuală, în contextul războiului de agresiune pe care Rusia îl poartă pe teritoriul țării vecine, Ucraina, este destul de complicată și impune luarea unei decizii cât mai rapide cu privire la Unirea cu România”, se menționează în comunicatul PL.

Un alt subiect pe ordinea de zi a fost scrutinul electoral din 20 octombrie.

„Republica Moldova, în această situație geopolitică complicată, trebuie să aibă un Președinte pro-european, urmat de un președinte care va promova Unirea cu România. Cu cât mai departe vom fi de interesele politice ale Rusiei imperialiste, cu atât mai bună va fi situația pentru noi, iar Unirea va fi mai aproape și mai sigură.

Decizia definitivă va fi adoptată la următoarea ședință a Consiliului, după ce va fi dezbătută și-n ședința Biroului Politic în funcție de faptul dacă vom avea un candidat propriu sau vom susține un candidat proeuropean”, mai adaugă reprezentanții PL.

Amintim că referendumul privind integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană va avea loc la 20 octombrie curent, în aceeași zi cu alegerile prezidențiale.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE