Poliția a reținut doi complici în cazul omorului din sectorul Râșcani al capitalei. Informația a fost făcută publică în cadrul ședinței Parlamentului de către președintele Comisiei parlamentare pentru securitate națională, apărare și ordine publică, Lilian Carp. Totodată deputatul a spus că Deputatul a precizat că săptîmâna viitoare luni va avea loc o ședință comună a comisiilor pentru securitate și cea juridică pe subiectul omorului produs la Chișinău

„Persoana asasinată era cu antecedente penale, dar se află la libertate din cauza unei decizii a unui judecător. Am vrut să facem astăzi audieri în plenul Parlamentului, dar în urma discuțiilor cu instituțiile de drept, am aflat că la moment două persoane sunt reținute ca și complici. Deci au nevoie de timp pentru a pregăti anumite informații”, a spus Lilian Carp.

„Este vorba și de decizia unui judecător. Vor fi audiate câteva instituții. Iar rezultatele acelor audieri propun să le auzim la următoarea ședință plenară”, a mai spus deputatul PAS.

La ședința comună a comisiilor vor fi audiați responsabilii de la PG, SIS, Inspectoratul pentru migrație, CSM.

„Rog să adresați întrebarea să știm câte cazuri mai avem, să știm câți astfel de vizitatori care tare își doresc azil în Moldova și la ce etapă se află examinarea solicitărilor lor”, a solicitat speakerul Igor Grosu.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE