Fostul ministru al afacerilor interne, Gheorghe Papuc şi ex-comisarul general al municipiului, Vladimir Botnari sunt cercetaţi în legătură cu evenimentele din 7 aprilie. Procuratura Generală a anunţat miercuri, 23 decembrie, despre pornirea urmăririi penale pe numele celor doi în legătură cu neglijenţa în serviciu soldată cu urmări grave în baza art.329, alin.(2), lit.b Cod penal.
Anterior, Papuc a s-a declarat nevinovat în legătură cu evenimentele din aprilie şi a negat cazurile de deces survenite în urma altercaţiilor. “Noi am procedat corect. Nu a pătimit niciun copil implicat în acele evenimente. Nu s-au dat ordine nimănui să ucidă pe cineva. Noi am luptat să nu fie admise acte de tortură”, declara Papuc în calitate de martor acum câteva săptămâni.
Amintim că în urma protestelor de la începutul lunii aprilie, sute de persoane au fost reţinute, cel puţin patru persoane au decedat. Majoritatea tinerilor arestaţi au povestit despre tratamentele violente la care au fost supuşi de colaboratorii poliţiei.
În cazul în care cei doi vor fi găsiţi vinovaţi, aceştia riscă o amendă de 300-800 unităţi contravenţionale (6000-16000 de lei) sau închisoare de la 2 la 6 ani. În ambele cazuri legea prevede privarea dreptului de exercitare a anumitor funcţii pe un termen de până la 5 ani.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE