Premierul Marii Britanii, David Cameron a recunoscut, într-un interviu televizat, că a deţinut în trecut un mic pachet de acţiuni într-o companie offshore înfiinţată de tatăl său. Declaraţiile lui Cameron au fost făcute după izbucnirea scandalului Panama Papers, scrie epochtimes-romania.com.
Potrivit sursei, iniţial demnitarul a refuzat să comenteze acest lucru, dar ulterior a confirmat că nu a beneficiat din acele fonduri offshore. De asemenea, el a menționat că a vândut acțiunile pentru circa 31.500 lire sterline, adică 44 mii de dolari americani.  „Le-am vândut pe toate în 2010 deoarece urma să devin premier şi nu am dorit ca cineva să spună că am alte agende sau interese”, a declarat Cameron.
De asemenea, premierul britanic a menționat că el și soția sa au primit acţiuni de la tatăl său și că nu știe dacă alte 300 mii de lire sterline moştenite de la tatăl său au avut sau nu beneficii fiscale, din moment ce banii se află într-o instituție cu sediul în Jersey.
Reacția primului ministru vine ca urmare a publicării investigației Panama Papers, unde un șir de personalități de rang înalt au fost vizate. Investigația jurnalistică demonstra că personalitățile dețineau sau aveau conexiuni cu firme din zonele off-shore sau efectuau tranzacții dubioase cu unele companii cu o reputație proastă. 

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE