Desprea aceasta au discutat, ieri, 22 iunie, Ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, și vicepreşedintele Grupului Orange, Olaf Swantee, în cadrul unei întrevederi.
 
Vicepremierul Valeriu Lazăr a salutat intenţia Orange şi a declarat că, potrivit recentelor modificări la legile privind licenţierea şi cea a comunicaţiilor electronice, operatorii nu vor mai fi obligaţi să obţină sau să-şi prelungească licenţele pentru serviciile oferite, ci doar să notifice autorităţile privind intenţiile de business.
 
În schimb, potrivit lui Valeriu Lazăr, se va proceda la acordarea de licenţe pentru utilizarea resurselor limitate ale statului, respectiv pentru frecvenţele radio şi resursele de numerotare.
 
În context, vicepreşedintele executiv al Grupului Orange a menționat că programul investiţional pentru anul curent al Orange Moldova în dezvoltarea telefoniei mobile se cifrează la 600 de milioane de lei, iar la finele anului, numărul angajaţilor companiei va atinge cifra de 1000, inclusiv peste 200 de persoane din divizia de prestare a serviciilor în afara R. Moldova (call center).
 
De asemenea, Olaf Swantee a declarat că intenţionează, în parteneriat cu Guvernul, să organizeze o vizită în Moldova a furnizorilor de echipamente pentru aceste corporaţii. Potrivit lui, în cadrul misiunii ar putea participa reprezentanţi ai marilor companii din domeniu electronicii, cum ar fi IBM, HP, Alcatel, Ericson sau Siemens, care sunt interesaţi de regiune în contextul optimizării reţelelor de producere şi servicii conexe.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE