Parlamentul ar putea modifica legislația penală în ce privește eliberarea sub garanție, după ce aceasta a început să fie aplicată mai des în cazul dosarelor de rezonanță. Despre aceasta a vorbit deputatul PAS Olesea Stamate la TV8

Potrivit deputatului autoritățile ar putea modifica legislația nu înainte de a examina și practica altor state din regiune

„Noi am examinat la comisie practica altor state, dacă este așa o normă privind eliberarea sub garanție. Vedem, am putea să excludem norma aceasta să păstrăm doar cauțiunea, iar ea sa fie in valoarea unui procent din suma prejudiciului”, a spus Stamate.

Deputatul avorbit și despre reforma justiției inclusiv despre o practică nu prea bună, când, de fiecare dată, Parlamentul modifică cadrul legal la o decizie a unui judecător sau procuror.

„Parlamentul acționează în regim de pompieri, judecătorul sau procurorul au luat o decizie discutabilă, am schimbat legea, asta nu-i normal”, a spus Stamate.

Anterior Procuratura Anticorupție declara că este împotriva cauțiunii, deoarece, potrivit legislației, această măsură de pedeapsă se aplică în cazul infracțiunilor ușoare și mai puțin grave.

Precizăm că discuțiile despre aplicarea eliberării în baza garanției au apărut după ce aceste prevederi au fost aplicate în privința a două persoane care figurează în dosarul „Frauda bancară”.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE