Ministerul Tehnologiilor Informaționale și Telecomunicațiilor (MTIC) propune lansarea TV digitale pe întreg teritoriul R. Moldova până la finele anului 2010.
”Lansarea TV digitale, ceea ce va aduce beneficiu semnificativ economiei țării și cetățenilor, cum ar fi: lărgirea accesului populației la informație, în loc de 4 canale la nivel național vor fi minimum 8 cu perspectiva de a avea 24 de canale până în 2015”, a menționat Alexandru Oleinic, ministrul TIC, marți, 23 februarie.
Totodată, până în 2015 se va încerca să se renunțe la TV analogică. ”Procesul de trecere la TV digitală este unul anevoios, însă anul acesta trebuie să definitivăm un plan concret de emigrarea de la un fel de televiziune la alta, pentru că există un cost. Noi avem obiectivul să contribuim la democratizarea societății inclusiv prin prezentarea câtor mai multe oportunități de informare, în același timp trebuie să avem grijă să facem această trecere nesimțită pentru consumator”, a menționat vice-ministrul Dorin Recean.
Ministrul  a mai spus că ieri a trimis o scrisoare oficială, Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei, prin care urmează ca atât agenția cât și celelalte instituții implicate să asigure efectiv dreptul de a intersecta frontiera de stat cu rețelele electronice terestre prin cablu, tuturor operatorilor din RM. ”Aceasta trebuie să ducă la creșterea calității și la diminuarea prețului serviciilor de conectare la internet făcându-le mai accesibile publicului, contribuie la diversificarea serviciilor care până la acest moment nu aveau justificare economică”, a conchis Oleinic.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE