Obiectivele Alianței pentru Integrare Europeană trebuie privite ca modalități de implementare a unor căi de avansare spre o integrare europeană veritabilă, este de părere Eugen Revenco, director de programe al Asociaţiei pentru Politică Externă (APE).
”Integrarea europeană, trebuie să o vedem în fiecare zi, în troleibus, în microbus, în magazine, pe stradă prin acțiuni de schimbare a modului de educație, schimbare a calității vieții, revenirea societății la un dialog normal așa cum ne place să îl vedem la europeni”, a menționat Revenco într-un interviu acordat pentru Politik.
Întrebat de ce ar fi nevoie pentru o integrare europeană, directorul APE a răspuns: ”trebuie să ne amintim de evenimentele din 7 aprilie, obligatoriu, pentru că ele au scos în vileag o serie de slăbiciuni. Pentru că torturarea este o chestiune intolerabilă și dacă societatea noastră a fost supusă unei astfel de situații, dacă ministrul de interne nu poartă nici o răspundere politică, atunci sistemul trebuie reformat. Pentru că noi avem un sistem care se subordonează doar unei singure persoane ce blochează funcționarea întregului sistem”. 
De asemenea, directorul de programe, APE a spus că este imposibil ca R. Moldova să iasă din criza economică fără o reformă politică pentru că este nevoie de un Parlament funcțional, transparent.
Parlamentul trebuie să efectueze controlul asupra executivului, iar în executiv trebuie să fie oameni cu răspundere politică în fața cetățenilor, dar și în fața formațiunilor care îi deleagă.
Acum R. Moldova a fost divizată în 2 tabere de buni și răi, asemenea divizare a fost adusă de către PCRM, din păcate, și, care în 2009 spre marele nostru regret s-a transformat într-o confruntare. Guvernarea care vine trebuie să găsească înțelepciunea să convertească cealaltă tabără care a votat pentru PCRM pentru a-i putea implica activ în promovarea reformelor.
Structura politică din ultimii ani a făcut ca noi să ajungem într-o situație de criză nepregătiți, asta înseamnă alegeri anticipate, sfărșit de an cu un buget care are un deficit enorm, ne paște riscul să mai avem găuri încă mai mari în buget. Situația economică este mult mai gravă decât părea a fi la începutul anului, de aceea bugetul va trebui să fie reamenajat, astfel cu siguranță vom avea speculații care vor veni din tabăra opoziției, pentru că riscăm să avem și careva influențe externe pe seama creditelor oferite de Rusia și China.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE