Vladimir Voronin a refuzat să primească invitaţia Alianţei pentru Integrarea Europeană (AIE) de a participa la dialog, care i-a fost înmânată de către Vlad Filat, vineri, 21 august, după ceremonia de înmânare a legitimaţiilor de parlamentar.
”Se pare că Voronin încă nu a ieșit din concediu. Nu vreau să comentez reacțiile unui om depășit de timp. Indiferent dacă vor veni comuniștii la dialog sau nu, AIE va merge mai departe”, a menționat Vlad Filat, liderul PLDM.
Marian Lupu, liderul PDM a spus: ”faptul că nu a acceptat-o fizic nu este o problemă, noi îi vom trimite-o pe cale poștală, vom vedea dacă va veni sau nu, marți. Cel puțin, am menționat-o de nenumărate ori, un asemenea dialog este necesar și presupune o dorință sinceră”.
Despre aceasta Mihai Ghimpu, liderul PL a spus: ”Se vede cultura lui Voronin. Cu 2 zile în urmă spunea că nu a primit de la coaliție nici o invitație, acum când i-am adus invitația nu a primit-o, interesant”.
Veaceslav Untilă, deputat pe listele AMN a comentat în felul următor: ”suntem convinși, comuniștii vor accepta participarea la un dialog civilizat. Mai ales că au declarat de atâtea ori că sunt pentru interesul țării”.
Solicitat de presă să comenteze refuzul de a primi invitația coaliției AIE, Voronin nu a vrut să comenteze nimic, însă, Mark Tkaciuk, PCRM a spus: ”urmează să discutăm cu toți membrii fracțiunii și să luăm o decizie colectivă. Până atunci avem doar opinii divergente”.
AIE invită PCRM la dialog marţi, 25 august, ora 11.00, în incinta Palatului Republicii.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE