O comisie specială va pleca la Moscova pentru a efectua o expertiză comună a vinurilor moldovenești, însă nu se exclude faptul că se poate apela la o expertiză de laborator independentă în cazul în care va fi necesar, a declarat Ministrul agriculturii și industriei alimentare, Valeriu Cosarciuc, în cadrul unei conferințe de presă, de vineri, 9 aprilie.
“În urma interzicerii importului unui lot de vin neîmbuteliat în Federația Rusă, experții moldoveni au preluat probe, rezultatele demonstrând că acel lot de vin nu conține substanțe nocive. Acest lucru este confirmat și în certificatul de expertiză al Rospotrebnadzor, în care se menționează doar că vinul este tulbure și conține sedimente, fiind ceva obișnuit la vinurile neîmbuteliate”, a mai spus ministrul Valeriu Cosarciuc.
De asemenea, ministrul a menționat că livrările de vin către Rusia continuă și că această situație nu este dramatică, între ţările noastre existând un acord de recunoaştere a certificatelor şi procedurilor.
Amintim că pe 19 februarie, două autocisterne cu 47 mii litri de vin moldovenesc au fost stopate în vama rusă, acesta fiind primul lot de vin care nu a trecut controlul sanitar rus din vara anului 2009.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE