Editorial de Ion Sturza, fost premier al Republicii Moldova ” Momentul când îți vine să urli de neputință sau cine „stinge lumina” în Moldova”.

Pare retoric, evident că Putin! Eu mereu spun că țărișoara noastră se află prinsa între război și NATO. La o adică, trece peste noi și nimeni nici nu o să observe. Cad rachete, cade curentul...

E momentul de miorlăit? De făcut politică și administrație cu „mănuși albe”, cu respectarea „drepturilor și privilegiilor”, sterile și lipsite de sens când stai în întuneric și frig?

Păi vă spun eu cine stinge lumina!

O sting cei care pe bune consideră că au ajuns la guvernare „cu picioarele” lor, și nu cu votul poporului bazat pe încrederea necondiționată în Maia Sandu. Micii copii nesăbuiți ai norocului hazardat. Ei se țin de fotolii cu dințișorii de lapte, dau din piciorușe și arată pumnișorii. Noi suntem puterea! Oare? Pe bune? Nu vreți să vă dați puțin la o parte și să permiteți oamenilor cu vână să se ocupe puțin de țara aflată în război? Nu vreți să reveniți la „origini”, granturi și stări „neformale”, firești pentru voi?

Lumina o sting oligarhii fugari, împănați cu miliarde furate de la moldoveni. Evident, susținuți de hoardele de corupți din justiție, mass-media și, pur și simplu, frustrați că nu mai sunt la țâță. Ei au TV, ei îi au pe Gheorghiță, Nătășica. Ei îi au pe moldovenii blegiți de sărăcie și intelect.

Lumina o stinge „coloana a cincea”, agenții deschiși ai criminalilor de război. Alde Bogdad & Co care aplaudă la scena deschisă din parlament(!) atrocitățile din Ucraina și se bucură că moldovenii stau în beznă. Cică așa le trebuie. Ei tot au TV, „influenceri” și parale din „kuliok”.

Lumina o sting „foștii”, care în ultimii 20 de ani au sabotat toate proiectele de interconectare energetică cu România, trădători de țară care mai așteaptă locuri călduțe la Gazprom. Așa-i, V?

Lumina o stingem noi toți, prin lașitatea și indiferența noastră.

Noapte bună, dragi moldoveni!

В темноте, но не в обиде...

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE