Jannik Sinner și Novak Djokovic au fost eliminați în aceeași fază a competiției la Monte Carlo. Dacă italianul și-a egalat evoluția de anul trecut, sârbul s-a întrecut pe sine la Monaco, astfel că a câștigat teren în fața principalului său contracandidat la locul 1 ATP.

În acest moment, Novak Djokovic are în clasamentul LIVE 10035 de puncte, cu 1285 de puncte mai mult decât Jannik Sinner, care are 8750 în urma eliminării suferite în semifinalele de la Monte Carlo. Sârbul va continua astfel să ocupe locul 1 ATP și în luna aprilie. De altfel, e imposibil ca actualul lider mondial să piardă supremația în tenisul masculin înainte de 20 mai 2024.

În lupta lui săptămânală cu recordurile, Novak Djokovic va ajunge garantat la 425 de săptămâni petrecute pe locul 1 ATP, cu 115 săptămâni mai mult decât marele său rival, Roger Federer, și cu 216 săptămâni mai mult decât Rafael Nadal. Săptămâna trecută, sârbul a devenit cel mai vârstnic lider mondial din istorie, doborând recordul lui Roger Federer.

În perioada următoare, Djokovici urmează să participe la două turnee de Masters 1000 cel de la Madrid și Roma. De altfel, sârbul este obligat să-și apere cele 1000 de puncte pentru tofeul de anul trecut de la Mastersul de la Roma

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE