Comisia Electorală Centrală prezintă rezultatele preliminare pentru cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor generale locale. Potrivit informațiilor de la CEC partidul de guvernământ înregistrează un scor electoral modest, iar opoziția și independenții au învins în majoritaea centrelor raionale. PAS a reușit să învingă la primăria Călărași, Nisporeni, iar în municipiul Chișinău a luat câteva localități din suburbii Candidatul Partidului Nostru, Alexandr Petkov, devine primarul municipiului Bălți conform rezultatelor preliminare prezentate de Comisia Electorală Centrale. Pentru acesta au votat 57,58 dintre alegători. La Comrat, actualul primar Serghei Anastasov obține un nou mandat, potrivit rezultatelor preliminare, cu 58% din voturi. Contracandidatul său, Nicolai Dudoglo a obținut, respectiv, 42 la sută din voturi.

Fostul ministru și director al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie este noul primar al municipiului Ungheni. Candidatul independent a câștigat în fața candidatului PAS, Dionisie Ternovschie cu 57,58%

Candidatul PSRM la funcția de primar al orașului Șoldănești, Vadim Groza a obținut peste 61% din voturi, devansând-o pe candidata PAS, Aliona Pînzari. Și la Florești, socialistul Iurie Gangan îl devansează pe contracandidatul său PAS, Eugeniu Gustoi, obținând 59 la sută din voturi. Independenții au îmvins la Edineț pentru Constantin Cojocari au votat peste 51%. De asemenea, în câteva centre raionale din nordul Moldovei opoziția a învins. Este vorva de oarașele Râșcani, Florești, Șoldănești, De asemenea la Basarabească a învins candidatul PSRM, iar la Cantemir Partidul Nostru

După procesarea a 8 din cele 8 procese verbale, candidatul formațiunii PAS la funcția de primar al orașului Călărași, Victor Ambroci, a obținut 58,91% din voturi. Contracandidatul său de la Coaliția pentru Unitate și Bunăstare, Nicolae Rozembac a obținut 41 la sută. PAS a învins la NIsporeni acolo unde Dan Negel l-a devansat cu câteva zeci de vorturi pe Vasile Bîtca de la PSDE.

Ce ține de suburbiile Chișinăului tabolul este următor:

La Codru a învins candidatul PAS, Stelian Manic, cu 52.73% din voturile alegătorilor.

La Cricova a învins Victor Slobozianu de la MAN cu circa 62%.

La Durlești mandatul de primar l-a câștigat Eleonora Șaran de la CUB. Pentru aceasta au votat 53,6% dintre alegători.

În Vadul lui Vodă socialistul Iuri Onofriiciuc a câștigat alegerile cu 54,04 % din voturi.

La Grătiești a învins candidata Platformei Demnitate și Adevăr, Olga Caraman, cu 78.01% din voturile alegătorilor,

La Bubuieci, candidatul MAN, Leonid Umaneț, a câștigat fotoliul de primar cu 50,75% din voturi.

La Tohatin, fotoliul de primar îl va ocupa candidatul independent Sergiu Cebotaru. Pentru acesta au votat 62.26 % dintre alegători.

La Trușeni candidata PAS, Viorica Beregoi, a câștigat alegerile cu 51,14% din voturi.

La turul doi, pe țară, au participat 36, 37% din alegători, implicit 313, 776 de mii

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE