Notele din matricola universitară a premierului în exercițiu Zinaida Greceanîi îi provoacă mari neplăceri. V. Voronin, Președintele în exercițiu și-a schimbat atitudinea față de candidatura propusă de ei la funcția de președinte al țării, după ce a apărut în presă datele din matricolă, transmite Politik.
Potrivit unor surse din cadrul Partidului Comunist (PCRM), care au dorit să le fie păstrat anonimatul procedura de vot, al Președintelui țării din 27 mai ar fi fost amânată nu de sărbătoarea ”Înălțarea Domnului”, ci de ezitarea președintelui în exercițiu față de candidatura Zinaidei Greceanîi.
Nemulțumirea lui Voronin față de notele Zinaidei Greceanîi, care au fost făcute publice chiar înaintea ședinței, ar putea duce la propunerea altor candidaturi pentru funcția de Președinte al țării. Conform prevederilor legislative, procedura de înregistrare a candidaților la Președinție s-a încheiat, cei doi candidați sunt Zinaida Greceanîi și Andrei Neguță.
Alegerile Președintelui R. Moldova din 28 mai au fost amânate pentru data de 3 iunie după ce majoritatea comunistă au invocate că este sărbătoarea Înălțării Domnului.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE