Ministerul Sănătății cere sancțiuni în cazul bebelușului decedat a Strășeni. Asta după ce zilele trecute, în mass-media a apărut o știre despre decesul unui bebeluș, iar părinții acuză cadrele medicale de imprudență și de faptul că bebelușul ar fi fost lăsat pe un pervaz din instituția medical, comunică Politik.md.
În context, Ministerul Sănătății s-a autosesizat și a convocat un grup de lucru alcătuit din specialiștii principali ai ministerului în domeniul obstetrică și ginecologie, neonatologie, medicină de familie și morfopatologie.
Experții au constatat un șir de încălcări în aplicarea regulamentelor și procedurilor interne la Spitalul Raional Strășeni. În urma expertizei medico-legale, specialiștii au stabilit că indiferent de evoluția nașterii, malformațiile depistate  ar fi fost incompatibile cu viața.
Totodată, s-a constatat că asistenta medicală a dat dovadă de neglijență în procesul transportării cadavrului la Institutul Mamei și Copilului pentru efectuarea autopsiei. Aceasta a plasat trupul neînsuflețit al fătului pe pervazul din secția de maternitate pentru câteva clipe. În acel moment în secție a intrat tatăl copilului, care a și depistat neregula.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE