În urma vizitei efectuate marți, 1 septembrie, de către noul Președinte al Parlamentului, Mihai Ghimpu la sediul clădirii acesteia au apărut multe semne de întrebare. Nimeni dintre responsabilii de pe șantier nu au putut răspunde la întrebarea speakerului, cât s-a cheltuit pentru materiale, pentru mobilă și nici când vor fi finisate lucrările.    
”Nimeni nu poate să răspundă când vor fi finistate lucrările clădirii, dar noi nu plângem după clădirea aceasta putem să stăm și în altă parte, important să lucrăm”, a spus Ghimpu. ”Eu, însă, voi verifica absolut totul și o să clarific cine lucrează, cum au câștigat aceste contracte și vom lua o decizie”, a specificat președintele Parlamentului.
Ghimpu a ținut să menționeze pentru presă că era nevoie de o reparație, ”dar ceea ce am văzut este reparație de lux pe care noi, acum în situația de criză economică în care ne aflăm nu putem să ne-o permitem. E bine să faci lucru calitativ și pentru mulți ani, dar în situația în care nu sunt bani în bugetul de stat și tot mai mulți funcționari sunt impuși să-și ea concediu forțat, este o mare greșeală să cheltui banii pentru clădirea Parlamentului și Președinție. Trebuie să ne gândim cum să reducem la maxim cheltuielile pentru aceste reparații”.
Referitor la sala de ședințe a Parlamentului, Mihai Ghimpu a insistat asupra faptului că mass-media trebuie să aibă cele mai bune și mai vizibile locuri, pentru că acum conform proiectului presa este nevoită să se afle undeva într-un colț al sălii. ”Mă voi ocupa eu de proiectul acestei săli pentru ca presa să poată avea cele mai bune locuri”, a spus Ghimpu.
Până la ora actuală, au fost cheltuiți 46 milioane de lei din bugetul de stat, pentru efectuarea lucrărilor de reparaţie a clădirii Parlamentului. În total, pentru reconstrucţia Parlamentului, sunt preconizate 250 milioane de lei.
Aminitm că în urma protestelor din 7 aprilie, clădirea Parlamentului și Preșidinția au fost devastate.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE