Nici o instanţă naţională sau internaţională nu va susţine lichidarea PCRM prin interzicerea simbolurilor comunismului. Mihai Ghimpu ar trebui să-şi ascundă în safeu Raportul Comisiei pentru studierea regimului comunist totalitar din R. Moldova. Declaraţia aparţine preşedintelui Asociaţiei „Moldova Mea”, Fiodor Ghelici, expuse în cadrul unei conferinţe de presă, organizată joi, 3 iunie. 
„Preşedintele Ghimpu să se ocupe de lucruri cu adevărat importante, începând cu ajungerea la un conses cu opoziţia”, a menţionat Ghelici.
Potrivit lui, instituirea acestei comisii de către preşedintele interimar al ţării a avut drept scop eliminarea PCRM de pe arena politică.
Ghelici crede că Ghimpu nu trebuie să fie supărat pe regimul comunist, ci pe cel stalinist, de pe urma căruia a avut de suferit nu numai Ghimpu dar şi familia lui. “Ideologia comunistă are dreptul la existenţă, la fel ca şi cea liberală”, a mai subliniat acesta.
Liderul Asociaţiei „Moldova Mea” a specificat că verdictul Comisiei va dezbina şi mai mult societatea pe criterii etnice “şi de toate va fi vinovat Ghimpu”.
Petru Guţu, preşedintele Asociaţiei „Protecţia Consumatorilor”, a menţionat că oamenii îşi doresc un trai mai decent, cu salarii şi pensii mai mari, iar condamnarea comunismului nu-i interesează. 
„Ghimpu ar trebui să-şi facă atractiv partidul pe care îl conduce, dar nu să înlăture un concurent politic prin dezbinarea formaţiunii”, a conchis Fiodor Ghelici.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE