IPNRecent, inspectorii Agenţiei pentru Protecția Consumatorilor au efectuat controale tematice la mai multe tabere de odihnă pentru copii, avînd în vedere perioada caniculară şi pericolul alterării şi contaminării produselor alimentare. În rezultatul controalelor, s-au descoperit o serie de neregularităţi în ceea ce priveşte alimentarea copiilor, informează Politik.md.
Ţinând cont că este vara, copiii de la unele tabere nu consumă alte fructe decât banane şi portocale, ceea ce, potrivit inspectorilor, creează un semn de întrebare, mai ales că e perioada când copiii ar putea fi alimentaţi şi cu alte fructe, spre exemplu, mere, piersici, zmeură, prune, pere ș.a.
La alte tabere, s-a constatat că minorii nu sunt aprovizionaţi cu destulă apă potabilă. Totodată, aceștia sunt alimentaţi cu conserve de peşte şi nu cu peşte congelat sau procurat viu. Asta, chiar dacă peștele conservat nu este recomandat în timpul dezvoltării fizice a copilului, deoarece pot apărea diverse probleme de sănătate.
Pe lângă aceasta, unele bucate erau pregătite din pulpe congelate şi importate. În perioada caniculară, produsele de carne pot fi contaminate şi alterate rapid, în acest context, copiii trebuie să fie alimentaţi doar cu carne proaspătă, verificată de medicul sanitar-veterinar şi cu produse autohtone ţinute la temperaturile necesare de păstrare a calităţii acestora.
Pentru înlăturarea neregularităţilor depistate au fost aplicate măsurile necesare în conformitate cu legislaţia în vigoare a Republicii Moldova.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE