“El a participat mai mulţi ani în urmă pe listele altui partid la funcţia de primar al Chişinăului, în cadrul alegerilor parlamentare, chiar eu l-am depistat că lucra în favoarea altor partide politice, fiind pe lista AMN. La noi este şi democraţie, dar este şi responsabilitate şi nu s-a întâmplat nimic ieşit din comun”, a declarat Serafim Urechean pentru Politik, luni, 12 octombrie.
La rândul său, solicitat de noi, Oleg Cernei a precizat că a aflat despre excluderea sa din cadrul AMN din presă şi a negat afirmaţiile lui Urechean făcute la adresa sa. Întrebat ce crede despre această decizie, Cernei susţine că este una ilegală şi secretizată, deoarece nu a fost informat încă despre aceasta de către liderul AMN.
“Este o excludere ilegală pentru că eu sunt membru al Consiliului Suprem al partidului şi numai Congresul poate să excludă un membru, indiferent cine este acesta. De aceea, nu poate Biroul care este un organ ierarhic inferior să ia această decizie”, a precizat Cernei.
Despre învinuirile aduse de către Urechean precum că ar fi făcut agitaţie pentru alte formaţiuni politice, Cernei a declarat următoarele: “Dacă este vorba de Partidul Comuniştilor mai înţeleg supărarea, dar dacă este vorba despre partidele din partea Alianţei nu văd care este problema pentru că şi Urechean în campanie invita oamenii să voteze pentru oricare dintre cele trei partide din cadrul Alianţei pentru Integrare Europeană”.
Totodată, Cernei a mai spus că va ieşi cu mai multe declaraţii în faţa presei după ce va vedea decizia de excludere a sa din rândul partidului.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE