Această decizie a fost luată miercuri, 23 februarie, în cadrul şedinţei de lucru a Ministerului Economiei cu reprezentanţii Consiliului de Administrare S.A. Moldtelecom. Ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, a cerut administraţiei „Moldtelecom”să găsească soluţiile potrivite şi a menţionat, că ministerul nu este în drept să reglementeze ajustarea tarifelor la serviciile companiei de telefonie fixă, ci organele abilitate în acest sens.
 
„Acest lucru trebuie să-l execute Agenţia pentru Protecţia Concurenţei (ANPC) şi Agenţia Naţională pentru Reglementarea Comunicaţiei Electronice şi Tehnologiei Informaţiei (ANRCETI). Eu în calitate de ministru al Economiei nu pot să impun ci doar să cer găsirea unor soluţii în acest caz”, a declarat Valeriu Lazăr.
 
Potrivit directorului Moldtelecom, Vitalie Iurcu, în ultimii ani, s-a dezvoltat  mai mult piaţa operatorilor mobili şi a scăzut cea a telefoniei fixe, iar pierderile înregistrate de companie se ridică la 280 milioane lei. 

„Anterior, pierderile erau compensate prin convorbirile internaționale și cele de la fix la mobil, dar de câțiva ani, acestea nu mai acoperă cheltuielile. Apare riscul sistării serviciilor telefonice la nivel național”, a spus
Vitalie Iurcu. Astfel, conform acestei deciziiS. A.Moldtelecom va fi obligată să păstreze tarifele aplicate în prezent.

De menţionat, că ANPC a iniţiat la 21 februarie verificarea în regim de urgenţă "a legalităţii schimbării tarifelor Moldtelecom S.A".  Consiliul societăţii Moldtelecom a aprobat la 20 decembrie 2010 noi tarife la telefonia fixă, ce prevăd ieftinirea de la 1 martie 2011, pe unele destinaţii de aproape zece ori, a apelurilor internaţionale, precum şi reducerea tarifelor la convorbirile telefonice locale şi majorarea de cinci-şase ori a costului abonamentelor.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE