Directorul Moldovagaz, Vadim Ceban, îndeamnă consumatorii de gaze naturale să achite la timp facturile, pentru ca Moldovagaz să poată achita datoriile și să nu recurgă la deconectări de gaze.

„Valoarea totală a datoriilor pentru furnizarea de gaze naturale de către consumatorii casnici, persoane juridice și organizații bugetare către Moldovagaz pentru primul trimestru al anului 2022 este de circa 112 milioane lei. Pentru a evita începerea procedurii de deconectare vă rog să plătiți la timp facturile primite”, a scris Vadim Ceban pe pagina sa de Telegram.

La începutul lunii iunie, Moldovagaz a recomandat consumatorilor să reducă consumul de gaze naturale din cauza crizei energetice. Criza energetica afectat modul de aprovizionare cu resurse energetice și a dus la creșterea prețului de cumpărare a gazelor naturale.

Pe 31 mai, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat noul tarif la gazele naturale, după ce Moldovagaz a trimis o cerere prin care se solicita examinarea si aprobarea prețurilor reglementate pentru furnizarea gazelor naturale pentru anul 2022. Astfel, din 1 iunie, prețul pentru gazele naturale a crescut la 18,61 lei pentru un metru cub cu TVA.

Directorul Moldovagaz, Vadim Ceban a susținut că noul tarif stabilit de ANRE va forma o diferență de peste un milion de lei. Reacția a venit, după ce ANRE a stabilit tariful la gaz de 18,61 lei pentru un metru cub, ci nu peste 24 de lei, tarif propus de Moldovagaz.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE