Asociația Obștească „Forța Fermierilor” anunță proteste pentru data de 21 iunie 2022. Fostul vicepreședinte al Parlamentului, Alexandru Slusari, director executiv al Asociației „Forța Fermierilor”, a declarat pentru POLITIK.MD că răbdarea agricultorilor este la limită, iar situația în domeniul agricol este critică.

„Dat fiind faptul că nu am izbutit să obținem un dialog constructiv cu guvernarea, suntem nevoiți să recurgem la proteste. Ministrul agriculturii s-a întâlnit de câteva ori cu noi, însă constatăm că nu are un cuvânt greu de spus în rezolvarea tuturor problemelor” , precizează Slusari.

Directorul executiv al Asociației „Forța Fermierilor” menționează că acest protest exprimă disperarea agricultorilor care au încercat în mod civilizat să găsească rezolvarea problemelor din agricultură, însă au constat o lipsă de dialog. Astfel, fermierii au anunțat un șir de revendicări:

„Situația se agravează. Scumpirile se țin lanț. Noi cerem restituirea accizelor pentru motorina utilizată în procesul de producție agricolă, nu doar 30%; compensarea parțială a costurilor la fertilizanți în contextul ultimelor scumpiri galopante, deblocarea exportului de grâu, plafonarea apetitului companiilor petroliere”, a conchis Slusari.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE