politik.md / simbolRepublica Moldova rămâne pentru următorii cinci ani ţară prioritară în cadrul Programului polonez de Asistenţă pentru Dezvoltare. Faptul a fost confirmat la cea mai recentă întrevedere dintre viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Andrei Galbur, cu omologul polonez, Konrad Pawlik, care a efectuat, în perioada 24 - 27 iulie curent, o vizită în Republica Moldova, informează Politik.md.
Oficialii au apreciat înalt dinamica şi consistenţa dialogului politic bilateral. În context, oficialul moldovean a adus mulţumiri pentru susţinerea constantă din partea Poloniei a parcursului european al Republicii Moldova, promovarea produselor moldoveneşti pe piaţa UE şi asistenţa financiară acordată în diverse domenii, în special în agricultură şi educaţie.
La rândul său, secretarul de stat Konrad Pawlik a anunţat că R. Moldova va rămâne, pentru următorii 5 ani, ţară prioritară în cadrul Programului de Asistenţă pentru Dezvoltare al Poloniei.
Oficialul a mai menţionat că implementarea Acordului de Asociere RM-UE reprezintă o perioadă crucială pentru ţara noastră și a asigurat autorităţile de sprijinul ferm al Poloniei pentru continuarea reformelor.
De asemenea, interlocuitorii au efectuat un schimb de opinii privind organizarea, până la finele anului curent, a comisiei mixte moldo-poloneze pentru integrare europeană, precum şi a comisiei interguvernamentale pentru cooperare economică.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE