Deși este un stat candidat la UE, Moldova rămâne sub minitorizarea Consiliului Europei. Ministrul Afacerilor Externe se va afla săptîmâna viitoare la Strasburg unde va participa la sesiunea de primăvară a APCE. Mihai Popșoi, va prezenta un raport în cadrul forului parlamentar pan european

La Strasbourg, potrivit comunicatului publicat de Ministerul Afacerilor Externe, șeful diplomației moldovenești se va adresa cu un discurs în plenul APCE. Discursul va fi transmis în direct pe data de 15 aprilie, începând cu ora 17:30, ora Chișinăului.

De asemenea, oficialul moldovean va avea întrevederi cu președintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Theodoros Rousopoulos, secretarul general al Consiliului Europei, Marija Pejčinović Burić, şi președinta Comisiei de la Veneția, Claire Bazy – Malaurie.

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) este organul statutar „deliberativ”, format din reprezentanţi ai parlamentelor naţionale ale statelor membre, numărul membrilor delegaţiei fiecărui parlament variind în funcţie de dimensiunile teritoriului, populaţiei şi contribuţiei bugetare a statului respectiv Adunarea Parlamentară este compusă din 306 parlamentari din cele 46 de state membre.

Adunarea dezbate și adoptă recomandări și prezintă orientări Comitetului de Miniștri, guvernelor naționale și parlamentelor, asigură un forum democratic pentru dezbateri și monitorizează alegerile din statele membre.

Republica Moldova a devenit cel de-al 36-lea stat membru al Consiliului Europei la data de 13 iulie 1995.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE