Ministrul Afacerilor Externe, Mihai Popșoi, confirmă că la instituția pe care o conduce au fost întreprinse o serie de măsuri procesuale, dar nu a precizat mai exact despre ce este vorba. Șeful diplomației moldovene și-a exprimat disponibilitatea de a colabora cu organele de drept în instrumentarea acestui proces, notează moldova1.md

„Într-adevăr s-au întreprins o serie de proceduri procesuale în departamentul, în direcția consulară. Mai multe detalii din păcate nu pot oferi în lipsa unor informații, altele decât cele care au fost făcute publice de Procuratura Generală. Pot doar să confirm toată deschiderea din partea instituției pe care o conduc, să oferim toată informația și toată disponibilitatea de a colabora și de a oferi toată informația necesară procurorilor în instrumentarea acestui proces. (…) Persoana care este vizată, din câte înțelegem, a fost chemată la Procuratură dar nu i s-au impus pe moment restricții, cel puțin din câte cunosc eu nu i s-au impus restricții – arest sau limitarea deplasării”.

Deși nu a fost clar cine ar fi vizat în această anchetă, Mihai Popșoi a spus că „nu este sigur că ar fi vorba de corupție”.

„În cazul dat nu sunt sigur că e vorba de corupție. Vom aștepta comunicarea oficială a procuraturii pentru că în cazul unui proces în derulare, nu putem oferi informații publice mai mult decât au făcut-o instituția Procuraturii”.

Amintim că miercuri, 24 aprilie, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a anunțat că în cadrul Direcției Consulare a MAE au avut loc acțiuni procesual-penale. În același timp a precizat că acestea nu au rezultat în rețineri sau atribuirea unor statute procesuale. Presa a scris că ar fi vizat șeful Direcției Vasile Mircos.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE