Bașcanul Găgăuziei, cere demisia ministrului Educației.  Mihail Formuzal l-a acuzat de neprofesionalism pe Mihai Șleahtițchi, spunând că acesta ar distruge destinele copiilor din regiune care au picat examenul la limba română. Astazi aceștia și-au primit diplomele care însa, nu vor fi recunoscute, deoarece sunt fără notă la limba română.
Mihail Formuzal este indignat că ministrul educației nu a acceptat ca cei 47 de copii care au picat examenul de bacalaureat la limba română, să-l susțină repetat în acest an. Pentru ca aceștia să-și poată continua studiile, Adunarea populara a emis diplome proprii fără notă la română.
La rândul său, ministrul educației rămâne pe poziția ca acești elevi să primească diplome aprobate de minister la anul viitor. Scandalul diplomelor a ajuns și la premier.
Elevii spun că diplomele "made in Gagauzia" nu sunt o soluție. Totodată, aceștia spun ca nu înțeleg de ce ar trebui sa fie obligați să învețe limba română. Părinții acestora însă, sunt de altă părere, ei nu și-ar dori că odraslele lor să primească o diplomă nerecunoscută de minister.
 

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE