Ministrul apărării al Israelului, Yoav Galant, promite „să șteargă Hamas de pe fața pământului”, după „cel mai grav atac terorist” din istorie. El a apărut alături de premierul Netanyahu și de Benny Gantz, liderul partidului Unității Naționale cooptat în cabinetul de război

Aflat alături de partenerii săi din noul cabinet de război al Israelului, recent anunțat, ministrul apărării Yoav Gallant a promis să nimicească Hamas, la finalul celei de-a cincea zile de război împotriva grupului terorist care controlează Fâșia Gaza, potrivit The Times of Israel. Sute de teroriști Hamas au invadat sudul Israelului și au efectuat sâmbătă un asalt devastator, ucigând cel puțin 1.200 de persoane, dintre care majoritatea erau civili, iar multe dintre ele au fost masacrate.

„Vom nimici acest lucru numit Hamas”, a declarat Gallant în conferința de presă de miercuri seară. „Hamas – Statul Islamic din Gaza – va fi șters de pe fața pământului. Nu va continua să existe. Nu va exista o situație în care copiii israelieni să fie uciși, iar noi să ne vedem cu toții de treburile noastre”, notează G4Media.ro

Gallant a descris atacul Hamas ca fiind „cel mai grav atac terorist pe care lumea l-a văzut vreodată”. Și a citat „copii legați împreună și uciși, oameni arși, fapte barbare pe care poporul evreu nu le-a mai suferit din 1945 încoace”.

Luând cuvântul chiar înaintea sa, premierul Benjamin Netanyahu a descris, de asemenea, crimele oribile și a promis că „fiecare membru Hamas este un om mort”.

„Am văzut animalele sălbatice. Am văzut barbarii cu care ne confruntăm. Am văzut un inamic crud. Un inamic mai rău decât Statul Islamic. Am văzut băieți și fete legați, împușcați în cap. Bărbați și femei arși de vii. Femei tinere violate și măcelărite. Militari decapitați… Într-un loc, au dat foc la cauciucuri în jurul lor și i-au ars de vii”, a mai spus premierul Netanyahu

„Cât de uluitoare este atrocitatea. Cât de mare este durerea”, a spus premierul Netanyahu, dar a citat și actele de eroism ale celor care au luptat împotriva teroriștilor. Acum, „luptăm cu toată forța, pe toate fronturile; am trecut la atac”.

Premierul Netanyahu, liderul partidului Likud, și șeful partidului Unitatea Națională, Benny Gantz, au anunțat că partidul acestuia se alătură guvernului de dreapta/extrema dreaptă Netanyahu pentru a forma un „guvern național de urgență”. Ca parte a acordului, Gantz, Netanyahu și Gallant vor forma un cabinet de război, iar alți patru deputați ai partidului lui Gantz se vor alătura cabinetului de securitate mai larg. Liderul Yesh Atid, cel mai mare partid al opoziției, Yair Lapid, nu s-a alăturat noului parteneriat.

Knessetul se va reuni pentru a vota joi seara, la ora 19.00, pentru a aproba adăugarea celor cinci deputați ai Unității Naționale în cabinetul de securitate: Gantz, Gadi Eisenkot, Gideon Sa’ar, Chili Tropper și Yifat Shasha-Biton. Cei cinci vor depune jurământul în calitate de miniștri imediat după vot.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE