Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare solicită tuturor fermierilor afectați în uma precipitațiilor de marți, 29 mai, să contacteze Direcțiile agricole raionale penru o evaluare exactă a pagubelor. Ministerul menționează că va oferi măsuri de suport fermierilor afectați de intemperii.

„Îndemnăm agricultorii care au înregistrat pagube să se adreseze Direcțiilor agricole raionale în termen de 24 de ore de la declanșarea situației excepționale, pentru a înainta un demers oficial, scris în formă liberă, către primăria în raza căreia sunt amplasate terenurile agricole gestionate, indicând suprafața de culturi agricole afectată. În baza solicitării va fi convocată Comisia pentru Situații Excepționale locală, care va evalua gradul de afectare a culturilor și va coordona măsurile de sprijin necesare”, menționează MAIA.

Amintim că în urma ploilor puternce și grindină de ieri, câteva localități din Moldova au avut de suferit. Recoltele oamenilor au fost distruse iar câteva străzi și gospodării au fost „înghițite” de apă.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE