Partidul Mișcarea Alternativa Națională informează că, „pledează pentru o Europă cu standarde autentice, unde este transparență, instituții depolitizate, fără intimidări, reforme în toate domeniile și nu reforme în interesele unui partid”. Declarațiile au fost făcute de către liderul formațiunii, Ion Ceban, după ce Maia Sandu a cerut Parlamentului să inițieze organizarea unui referendum la toamna viitoare.

„MAN și eu personal pledăm, aici, la noi acasă pentru o Europă cu standarde autentice, unde este transparență, instituții depolitizate, fără intimidări, reforme în toate domeniile și nu reforme în interesele unui partid, economie dezvoltată, protecția producătorului autohton, condiții în educație, sănătate și acces la un trai decent în Republica Moldova, unde oamenii să dorească să rămână.

Or, standardele Uniunii Europene sunt inversul la ceea ce face astăzi partidul de la guvernare.

Partidul MAN a pledat în repetate rânduri în favoarea consolidării societății în jurul perspectivei și procesului de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Semnarea unei declarații comune din partea tuturor forțelor politice și a societății civile, pe modelul „Pactului de la Snagov” pe care l-a propus Partidul MAN trebuie să fie realizată și să ne unim toate forțele politice în jurul ideii naționale de integrare Europeană a Republicii Moldova, iar referendumul reprezintă cea mai înaltă formă a democrației și a voinței poporului”, a scris liderul MAN, Ion Ceban.

La trei ani de la învestirea sa în funcția de președinte a Republici Moldova, Maia Sandu a venit cu un mesaj unde a menționat că „mai avem pași importanți de făcut și mă angajez să continui, dacă îmi veți oferi încrederea pentru un nou mandat în 2024. Solicit Parlamentului să inițieze organizarea unui referendum la toamna viitoare, la care vocea cetățenilor să fie hotărâtoare”.

Maia Sandu a fost aleasă de 943.486 de cetățeni, devenind astfel, primul președinte al țării votat de un număr atât de mare de alegători.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE