Membrul Consiliului Superior al Magistraturii Ion Guzun susține că șeful Procuraturii Anticorupție nu a respectat normele legale, atunci cînd a pornit un proces penal împotriva membrului comisiilor de evaluare, Tatiana Răducanu. În cadrul emisiunii „Moldova LIVE”, Ion Guzun a calificat acțiunile Veronicăi Dragalin drept tendențioase.

„Un proces penal în privința membrului Comisiei de Vetting se face doar printr-o solicitare a procurorului general și cu acordul Comisiei de Vetting, iar în cazul doamnei Dragalin această procedură nu a fost respectată. În parte ce ține de procesul penal, oricare, noi trebuie să înțelegem că sînt niște proceduri pe care procurorii trebuie să le urmeze. La aceasta etapă, ei colectează orice informație pentru a decide dacă există un dubiu rezonabil pentru a începe urmărire penală sau nu. Dacă a făcut corect sau nu doamna Dragalin – decizia îi aparține, dar din punctul meu de vedere începînd cu aceasta dată, dumneaei a decis că trebuie să facă publică această informație. Dacă este un proces penal, în mod normal, tu utilizezi această oportunitate ca nimeni să nu cunoască aceste lucruri. Mi s-a părut absolut inoportun ca șeful Procuraturii Anticorupție să expedieze tuturor candidaților care nu au promovat aceasta evaluare externă, inclusiv adjunctul domniei sale, domnul Plevan. Mi s-a părut această acțiune tendențioasă”, a declarat Ion Guzun, notează ziua.md.

Tatiana Răducanu și-a dat demisia din funcția de membru al comisiilor de Pre-Vetting și Vetting după ce în spațiul public a apărut scrisoarea șefei PA în care se menționează despre presupusele legături cu Veaceslav Platon și avocatul Aureliu Colenco. Răducanu a respins aceste acuzații, dar a menționat că a decis să plece pentru a nu compromite procesele de evaluare.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE