border.gov.mdProduse farmaceutice, insecticide şi piese de schimb pentru maşini agricole depistate într-un camion la vama moldo-română.
Potrivit organelor de drept, camionul de model “MAN” cu semiremorcă “Schmitz”aparţine unei firme de transport din Chişinău, iar produsele erau aduse în Moldova din Germania, Belgia şi Franţa.
În urma controlului celor 4 lăzi amplasate în părţile laterale ale semiremorcii s-a stabilit că şoferul a dosit 16 cutii din carton, în care erau 125 perechi de încălţăminte nouă pentru bărbaţi şi dame şi 210 sacoşe cu inscripţia denumirii unei firme renumite producătoare de încălţăminte din Italia.
În acelaşi punct de trecere, într-un microbus „Mercedes” cu numere de Chişinău, controlul fizic a depistat 12 cutii a câte 100 ampule (2,2 ml fiecare) medicamente cu denumirea comercială „Traumeel S” şi 7 cutii a câte 100 ampule (1,1 ml fiecare) medicamente cu denumirea comercială „Lymphomyosot N”. Cele 15 cutii au fost ascunse sub banchetele din faţă (şofer şi pasager) şi 4 cutii au fost depistate într-o ladă frigorifică portabilă, care se afla în salonul microbusului.
Conducătorul auto a prezentat factura comercială pentru aceste medicamente, unde era indicată valoarea totală de 1419,25 euro. Potrivit legislaţiei vamale, persoanele fizice nu pot importa medicamente, decât doar pentru necesităţi curente pentru perioada de călătorie, din acest motiv, marfa a fost reţinută.
Materialele acumulate au fost remise pentru examinare sub toate aspectele Biroului vamal Leuşeni, totodată urmând a fi stabilită şi valoarea încălţămintei.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE