Comisia Electorală Centrală (CEC) a acreditat observatori naţionali şi internaţionali pentru monitorizarea alegerilor parlamentare din 29 iulie, în şedinţa de marţi, 14 iulie, transmite Politik.
Astfel, două persoane în calitate de observatori internaţionali vor fi din partea Ambasadei Republicii Azerbaidjan în Republica Moldova și 1.380 de persoane în calitate de observatori naţionali din partea Ligii Apărării Drepturilor Omului din Moldova.
Tot în ședința de marţi, prin hotărârea sa, CEC a stabilit secţiile de votare la care cetăţenii R. Moldova domiciliaţi în unele localităţi din stânga Nistrului, în mun. Bender şi în unele localităţi din r-nul Căuşeni, aflate provizoriu în afara controlului suveran din partea autorităţilor constituţionale ale R. Moldova vor putea vota în data de 29 iulie.
Alegătorii din localităţile vizate sunt incluşi în liste electorale suplimentare în care se va indica biroul electoral al secţiei de votare, aceştia urmând să introducă buletinele de vot în urne separate, cu inscripţia „Urna specială”.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE