Insigne și medalii pentru cei mai merituoși militari. Generali aflați în rezervă, militari precum și angajați civili, care s-au remarcat în activitatea profesională, au fost decorați cu insigna „Recunoştinţă” şi medaliile „În Slujba Patriei”, şi „Pentru merite deosebite în serviciul militar”, în cadrul ceremoniei dedicate aniversării a 18-a de la crearea Marelui Stat Major al Armatei Naţionale, luni, 26 aprilie. 
”Marele Stat Major este unitatea care planifică și implementează strategiile și reformele organismului militar, de aceea am convingerea că şi pe viitor, ofițerii vor găsi resursele necesare pentru dezvoltarea şi modernizarea armatei şi veţi dovedi ca şi pînă acum, profesionalism, dăruire şi sacrificiu faţă de tradiţiile militare şi valorile naţionale”, a declarat ministrul Apărării Vitalie Marinuță.
La eveniment au fost prezenţi generalii Ion Costaş, Nicolae Petrică, Vasile Grosu Ion Coropcean, coloneii Tudor Samoilenco şi Vladimir Donţu, aflaţi la conducerea armatei în diferite perioade de timp.
Manifestarea dedicată aniversării a 18-a de la crearea Marelui Stat Major al Armatei Naţionale a culminat cu defilarea trupelor din cadrul gărzii de onoare.
Menţionăm că Marele Stat Major al Armatei Naţionale este organul de planificare operaţională şi conducere militară a trupelor, format la 24 aprilie 1992 în baza hotărîrii Guvernului Republicii Moldova din 25 martie 1992.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE