Cele mai frumoase tradiţii şi obiceiuri ale Maramureşului au fost prezentate la Chişinău, în seara zilei de luni, 30 noiembrie, cu prilejul Zilei Naţionale a României.
Icoane tradiţionale pe sticlă, costume naționale, muzică tradiţională, sărmăluţe, pâine coaptă la cuptor, cârnaţi, palincă au fost dineul serii pentru cei mai de seamă oaspeți.
”Ne-am propus să organizăm o seară a românilor de pretutindeni, mai ales că suntem și în ajunul Zilei Naționale a României pentru că sărbătorile din Maramureș sunt cele mai frumoase, cu tradiții bine păstrate. Este o zonă deosebită, bogată în monumente istorice, sunt peste 100 de mănăstiri, are un turism bine dezvoltat, de aceea ne-am propus să aducem un pic de Maramureș și la Chișinău”, a menționat șefa Biroului de Informare şi Promovare Turistică a României în R. Moldova, Mariana Iuga.
Prezent la eveniment, Mihai Ghimpu, președintele interimar a menționat că ”indiferent unde locuim vorbim aceiași limbă, avem aceiași identitate”, felicitându-i pe toți românii cu Ziua Națională a României. ”Sper că vom ajunge și în ziua când nu vom mai avea acea sârmă ghimpată care există pentru românii din R. Moldova”, a adăugat Ghimpu.
Evenimentului a fost organizat de Biroul de Informare şi Promovare Turistică a României în R. Moldova, care este reprezentanţa Ministerului Turismului României la Chişinău.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE