„Politizarea activității Ministerului Afacerilor Interne încetează din acest moment, iar titularii și garanții acestei abordări nenegociabile voi fi eu și fiecare dintre colegii mei polițiști, fără nici un fel de excepție. Maniera în care acest minister a fost folosit, ani de zile, în beneficiul unei singure persoane sau a unui grup restrâns de interese este una condamnabilă, neconstituțională și împotriva intereselor legitime ale cetățenilor și ale țării”, a declarat Năstase.

De asemenea, și noul ministru al Finanțelor, Natalia Gavrilița, a ajuns în fața echipei și a anunțat că toate proiectele sociale începute de fosta guvernare vor fi revizuite. „Orice guvernare ar veni avem nevoie de drumuri, infrastructură, avem nevoie de servicii publice de calitate. Toate proiectele publice vor fi revizuite din perspectiva a două principii: Este acest program unul bun pentru cetăţeni şi doi, este aceasta cea mai bună metodă de a cheltui banul public”, a declarat ministrul Finanţelor, Natalia Gavriliţa.

De asemenea,  cel care va conduce ministerul Economiei, Vadim Brînzan a declarat că se va concentra în activitatea sa, în principal, asupra „developării tuturor tranzacțiilor ilegale și combaterii corupției în sistem”, „demonopolizării”, „deetatizării proprietății statului și atragerii investitorilor externi prin privatizare sau parteneriate publice-private”, dar și „dezvoltării economiei”.

„Voi încuraja profesionalismul și nu voi accepta cumătrismul, nepotismul și nănășismul”, a mai promis Brînzan.

Astăzi, a fost prezentată angajaților și noul ministru al Educației, Culturii și Cercetării, Liliana Nicolaescu-Onogrei. „Dacă nu o să înțeleg foarte clar „Ce? De ce? și Cum?” – nu se va întâmpla nimic, aveți răbdare, explicați-mi. Sper să avem parte de tot sprijinul… Ne propunem ca vocile elevilor și părinților să fie auzite mai bine. Abia aștept să fac cunoștință cu întreaga echipă a Ministerului Educației, Culturii și Cercetării”, a declarat ministra.

Menționăm că președintele Igor Dodon l-a prezentat sâmbătă, 15 iunie, corpului de comandă al Armatei Naționale pe ministrul învestit al Apărării, Pavel Voicu

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE