Alianța Biciclete Chișinău critică obiecțiile și propunerile de modificare a Regulamentului Circulației Rutiere, elaborate de Ministerul Afacerilor Interne. Membrii solicită să fie organizată o sesiune de consultări publice cu prezență fizică la care să poată discuta și ajunge la un numitor comun.

Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova a publicat sinteza obiecțiilor și propunerilor la Regulamentul Circulației Rutiere.

Printre ele se găsesc interzicerea circulației bicicletelor în afara orașului și introducerea purtării obligatorii a căștii de protecție.

„Solicităm să fie organizată o sesiune de consultări publice cu prezență fizică la care să putem discuta și ajunge la un numitor comun în ceea ce privește unele puncte,” a scris într-o postare pe pagina lor de facebook, Alianța Biciclete Chișinău.

Alianța susține că cea mai controversată prevedere este cea care limitează circulația bicicletelor pe zone cum ar fi viaductul sau în afara orașului.

„Constatăm cu regret că unele propuneri esențiale au fost respinse, iar unele nu se regăsesc deloc în document,” se arată în mesajul lor.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE