Şapte consilieri raionali din Cahul, în frunte cu preşedintele raionului - Avram Micinschi,au părăsit rândurile PCRM, în favoarea PD-ului. Consilierii locali susțin că această decizie se motivează prin faptul că, în ultimul timp PCRM a pierdut din influență și alegătorii sunt decepționați de imaginea acestui partid.

De cealaltă parte, deputatul comunist, Grigore Petrenco, a spus că aceștia sunt consilieri cumpărați de anumiți actori politici, precum ar fi prim-vicepreședintele Vlad Plahotniuc.
„Pleacă cei care nu trec testul opoziției. Cunoașteți foarte bine că în opoziție nu este ca la guvernare. În final pleacă cei care sunt slabi și nu rezistă să fie în opoziție, iar unii din Alianță, alde Plahotniuc, consideră dacă pot cumpăra consilierii locali, astfel cumpără și voturile alegătorilor. Cetățenii înțeleg foarte bine ce se întâmplă și sunt absolut convins că la următoarele alegeri parlamentare vor avea cu totul alt rezultat, iar Alianța de la Guvernare va rămâne în istorie”, a declarat Grigore Petrenco.
Menționăm, că anterior președintele raionului Cahul amenința să plece din partid, dacă nu va fi lăsat să participe la procesul decizional alături de echipa Partidului Democrat.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE