Liderul Partidului Democrat, Marian Lupu îi cere lui Mihai Ghimpu să anuleze decretul privind declararea zilei de 28 iunie din 1940 drept zi a ocupaţiei sovietice. De asemenea, el spune că Partidul Democrat nu va participa la acţiunile care vor fi organizate la 28 iunie. Anunţul a fost făcut în cadrul unei conferinţe de presă, vineri, 25 iunie.
Liderul democrat consideră că asemenea acţiuni necoorodonate vin să lovească şi să destabilizeze Alianţa. Totodată, el spune că proiectele de legi care urmează să fie discutate în şedinţa de luni a Legislativului nu vor fi susţinute de Partidul său. Printre acestea se numără şi raportul Comisiei Cojocaru privind condamnarea comunismului.
„Interzicerea simbolicii comuniste este cel mai mare cadou oferit opoziţiei parlamentare, care va deveni victimă şi astfel, îşi va ridica raitingul şi mai mult”, spune Lupu.
Lupu a mai spus că va cere de urgenţă organizarea unei şedinţe în cadrul Alianţei, pentru a discuta aceste subiecte, care „niciodată nu au fost discutate în cadrul Alianţei. S-a călcat odată pe greblă, în luna mai, ulterior, s-a vorbit despre acţiuni menite să consolideze AIE, însă, văd că nu au fost însuşite lecţiile de acum două luni de zile. Vom solicita ca toţi membrii AIE să respecte acele reguli, stabilite încă la formarea AIE”, a precizat Lupu.
Amintim că ieri şi ceilalţi lideri de Alianţă şi-au manifestat dezacordul în privinţa decretului semnat de Ghimpu, reproşându-i preşedintelui interimar că nu s-a consultat cu aceştia, Ghimpu fiind delegatul Alianţei şi nu alesul poporului, după cum a ţinut să precizeze liderul AMN, Serafim Urechean.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE