“O explozie care se produce în centrul orașului în plină zi, este de un caracter extarordinar și toate cazurile posibilele sînt examinate. Deja de un deceniu nu a avut loc asemenea lucru, ce nu ar sta în spatele aceastei crime, ea trebuie descoperită pentru a oferi liniste cetățenilor R.Moldova”, a declarat Lupu.
 
În context, președintele interimar a mai spus că astfel de cazuri nu sunt  frecvente, ceea ce înseamnă că la mijloc a fost un motiv extraordinar și că toate lucrurile pornesc de la originea acestora.
 
De asemenea, Lupu a menționat că nu s-au luat măsuri suplimentare de securitate, însă instituțiile de profil investighează toate versiunile.
 
La rândul lor, Procurorul General, Valeriu Zubco și ministrul de interne, Alexei Roibu, au spus că grupul creat de urmărire penală investighează cazul și lucrează cu colegii din Rusia pentru a identifica proprietarul mașinii cu numere rusești care a explodat. Aceștia au promis că vor fi audiate toate persoanele suspecte. Totodată, ei au refuzat să ofere alte detalii, pentru a nu perturba desfășurarea anchetei.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE