Speakerul Parlamentului, Marian Lupu, a declarat, în urma ședinței legislative de astăzi, 15 noiembrie, că solicitarea comuniștilor privind demiterea lui Vlad Plahotniuc nu este un ultim caz și că altele urmează să vină din partea lor, anunță Politik.md.

Potrivit lui Marian Lupu, azi dimineața a mai fost înregistrat câteva solicitări din partea fracțiunii PCRM, prin care se solicită demiterea prim-ministrului, a unor ministry și deputați.
 
„Lucru, care îmi demonstrează în mod vădit că ei au pornit , și o vor ține în continuare, asemenea campanie. Nimic nou pentru noi, respectiv am făcut concluziile de rigoare toți împreună și vreau să vă asigur, că indiferent ce exponent, al unui partid al majorității parlamentare sau din Alianță nu va fi atacat în acest mod rușinos, defaimator și murdar. Alianța va da dovadă de consolidare, de unitate și vom duce până la bun sfârșit mandatul nostru, fiindcă este obligațiunea noastră să realizăm prevederile și obiectivele programului de guvernare”, a spus Lupu.
 
Referitor la probele, privind afirmațiile sale, speakerul susține că acestea sunt și vor fi prezentate în cadrul unei conferințe de presă. „Avem probe. Sunt scrisori oficiale cu toate rezoluțiile la ministerele respective, din țările la care s-a făcut referință. Ele toate sunt adunate, i-am spus colegului meu să le țină, că vor prinde bine, că nu se vor termina aici toate insinuările. De aia probele sunt, ele sunt absolut convingătoare. La momentul necesar, se va face o conferință de presă, să fie prezentte aceste documente. Colegii mei le-au văzut”,a menționat Marian Lupu.
 
Declarațiile speakerului au venit în contextul dezbaterilor de astăzi și supunerea la vot a initiative comuniștilor privind demiterea lui Vlad Plahotniuc din funcția de prim-vicepreședinte.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE