Potrivit dispoziţiei viceprimarului Nistor Grozavu, decizia de sistare a lucrărilor a fost luată ca urmare a acţiunilor de protest organizate de un grup de cetăţeni, nemulţumiţi de demolarea clădirii fostului Cinematograf „Gaudeamus" şi în urma interpelării domnului Andrei Năstase, primar ales al municipiului Chişinău.  

 

La a acest subiect, fostul edil al capitalei, Dorin Chirtoacă a comentat că demolarea clădirii anume după alegerile locale ridică multe semne de întrebare, întrucât actele necesare pentru demolare clădirii atât proprietarul, cât și constructorul le aveau încă din luna martie curent.

 

„Cu privire la „Gaudeamus”, de fapt „40 de ani ai Uniunii Tineretului Leninist” au mai fost discuții, ultima în anul 2016. Clădirea nu este monument de arhitectură, iar Voronin a privatizat-o în 2004, dar faptul că demolarea a început în tromba, imediat după alegeri, deși autorizația de demolare este din 22 martie 2018, evident că ridica semne de întrebare. Proprietarul și constructorul, știind că a mai fost scandal acum doi ani, ar fi trebuit să ceară audiență și să informeze primarul ales, Andrei Năstase, despre intențiile care le au, cu toate actele pe masă. Dar așa au lăsat loc de dubii. Observați însă ca protestatarii de serviciu, PSRM cu ce Ceban în frunte, tac, deși se demolează un simbol al comunismului, socialismului și leninismului. În 2016 nu tăceau, de ce? O să revenim la aceasta”, a comentat Dorin Chirtoacă.

 

Edificiul Cinematografului „Gaudeamus” de pe strada Vasile Alecsandri din capitală a început să fie demolat acum o zi.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE