LIVE TEXT: 00:11 După prelucrare a 150 procese verbale din 305, în Chișinău conduce în continuare Ion Ceban, cu 52,57%. El este urmat de Lilian Carp, cu 27,22%. Pe locul al treilea se situează Adrian Albu, cu 4,64%.

La Bălți au fost prelucrare 42 din 60 de proces verbale. Arina Corșicova (22,59%) și Alexandr Petkov (22,30%) sunt în continuare la mică distanță, pe locul întâi și al doilea.

La Orhei lideră este Tatiana Cociu este lideră în continuare, cu 61,74%, în scădere după prelucrarea a 4 din 15 procese verbale.

LIVE TEXT: 22:55 Conform datelor preliminare după prelucrarea a  30 de procese verbale, actualul primar al Capitalei, Ion Ceban conduce detașat la alegerile în Chișinău El obține peste 54 %  din voturile procesate până la această oră, arată primele rezultate oferite de Comisia Electorală Centrală. Candidatul PAS, Lilian Carp, obține puțin peste 25 la sută. Celalți concurenți sunt la mare distanță.

Totodată, în opt localități din cele 898 în care duminică au avut loc alegeri locale generale scrutinul a fost declarat nevalabil.

Președinta Comisiei Electorale Centrale (CEC), Angelica Caraman, a anunțat, după închiderea secțiilor electorale, că în aceste localități au ieșit la urne mai puțin de 25% din alegătorii cu drept de vot, pragul necesar pentru validarea scrutinului.

Este vorba despre satele Sămănanca din raionul Orhei, Cunicea și Nicolaevca din raionul Florești, Chirsova, Cotovscoe și Cheoselia Rusă din UTA Găgăuzia, precum și de localitățile Aluatu și Salcia din raionul Taraclia.

Potrivit Codului Electoral, în aceste localități urmează să fie organizate alegeri repetate peste două săoptămâni, cu aceleași liste electorale și aceiași candidați.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE