Șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu, informează că la momentul actual nu există pericol pentru societate și nici motive de panică. Potrivit lui, nu există confirmare că atacatorul ar avea cetățenie dublă, întrucât acesta a încercat să viziteze Republica Moldova în calitate de cetățean al Tadjikistanului.

„Vreau să asigur că la moment nu există vreun pericol pentru societatea din R. Moldova. Nu este motiv de panică. Rog ca orice informație din spațiul public să fie verificată. Am constatat că o serie de informații neveridice sunt furnizate publicului. Voi fi deschis de a comunica informații ce țin de competența mea, iar informațiile ce țin de urmărirea penală vor fi furnizate doar de către Procuratură”, a declarat Cernăuțeanu.

Totodată, șeful Poliției a precizat că nicio persoană nu a fugit din zona aeroportului. „Nu poate fi vorba de alte persoane care s-au eschivat sau au fugit”, a spus acesta.

Cât despre cetățenia ucigașului, Cernăuțeanu a spus că „străinul a venit cu cetățenia Tadjikistanului. Alte cetățenii pe care le-ar deține sunt în proces de verificare. Nu cred că aspectul de dublă/triplă cetățenie este cel de bază în această situație”.

La moment, ucigașul se află sub supravegherea medicilor și a instituțiilor statului, care-i asigură paza, a mai spus Cernăuțeanu.

Potrivit autorităților, nu există nicio confirmare încă că acest cetățean are anumite legături cu careva grupări sau structuri militare sau paramilitare din afara Republicii Moldova.

Atacul de astăzi „a fost o situație care, cu părere de rău, se poate întâmpla în orice țară. Trebuie să asigurăm și să ridicăm nivelul nostru în raport cu astfel de incidente”, a conchis Cernăuțeanu.

„Nu există confirmare că atacatorul ar avea legături cu structurile militare sau paramilitare. Potrivit primelor informații, persoana nici nu era în cercetarea vreo unei instituții de apărare a legii. A venit cu cetățenia Tadjikistanului, alte aspecte ce țin de categorii sau cetățenii pe care le-ar fi deținut sunt în proces de verificare. Nu cred că aspectul de dublă cetățenie este unul de bază în această situație”, a declarat Viorel Cernăuțeanu.

Totodată, șeful IGP nu consideră că situația a fost o breșă, întrucât „se întâmplă și în alte țări”.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE